Fördelar med musik i livet

Det finns många fördelar med att lyssna på musik. Oavsett om det är musik som vi lyssnar på på väg till jobbet, medan vi träna eller bakgrundsmusiken vi hör i en  film, kan det ta upp vårt humör men även ta ner det. Musik har berört kulturer över hela världen sedan lång tid tillbaks i människans historia.

Personligen gillar jag olika typer av genrer. Det fina i det hela är att allas musiksmak skiljer sig enormt, så oavsett vilken musik du lyssnar på eller själv skapar så kommer du sannolikt att hitta någon som kommer att uppskatta det. Musik har ett antal hälsofördelar, inklusive att sänka stressnivån, höja medvetandetillstånd, ändra humöret, få tillgång till olika sinnestillstånd, utveckla hjärnan och är användbar i meditation. Faktum är, det finns inte en enda mänsklig kultur på jorden som har levt utan musik. I antikens Grekland användes musik för att lindra stress, lugna smärta och hjälpa till med mardrömmar. Många säger att musik läker själen, och det håller jag definitivt med om.

Har du någonsin undrat hur musik kan påverka vår hälsa? I mitt nästa inlägg kommer jag att fördjupa mig lite mer om hälsoeffekterna som musiken kan ge.