Musiken hjälper att dämpa ångest mot rökning

Det är inte lätt att sluta röka. Det är oftast väldigt utmanande, men med rätt inställning och stöd är det möjligt. För dig som testat att bara lägga ner rökningen rakt av kanske andra metoder är lämpliga.

Ett alternativ är genom att lyssna på musik och poddinspelningar som kan hjälpa dig sluta röka genom olika former av självhypnos. Se till att finna rätt tid och plats för att lyssna i lugn och ro. Viktigt att man är fokuserad när man lyssnar på sin självhjälp.

Ett annat alternativ för att sluta röka är att använda e-cigg som en metod för att ersätta traditionell rökning. Vanligast är att röka e-juice som utsöndrar ånga. Även e-cigaretter har visat sig vara mycket mindre hälsofarliga jämfört med vanliga cigaretter. Detta enligt studier av NHS i Storbritannien.

Studier visar att rökare är upp till fyra gånger mer troliga att lägga ner cigaretter för gott ifall de använder en kombination av långsiktiga behandlingar för att sluta röka och stöd från en vårdpersonal snarare än att bara försöka sluta röka på egen hand.